Nordkorea: "Hundratusentals" redo bekämpa USA

Nordkorea • Publicerad lördag 12:30
På den här bilden, som har distribuerats av den nordkoreanska regimen, syns landets diktator Kim Jong-Un med en kikare vid ett robottest i torsdags.
På den här bilden, som har distribuerats av den nordkoreanska regimen, syns landets diktator Kim Jong-Un med en kikare vid ett robottest i torsdags.Foto: Nordkoreanska KCNA via AP/TT

Nordkoreas propagandaapparat för fram ett budskap om att fler än 800 000 nordkoreaner har tagit värvning frivilligt – för att bekämpa "amerikanska imperialister".

Diktaturen genomförde ytterligare ett robottest häromdagen, med den mest avancerade ballistiska robot som den har att tillgå. Sydkorea och USA har under veckan inlett en militärövning som är den största de har haft gemensamt på fem år.

Nordkoreas statliga nyhetsbyrå KCNA, vars enda syfte är att hylla regimen och föra fram dess budskap, beskriver övningen som en amerikansk provokation som kan leda till ett kärnvapenkrig. Mängder av "frivilliga" unga påstås då ha strömmat till militären för att "krossa krigsgalningarna utan pardon", hävdas det.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.