Nyheter

Njut i helgen - sedan kommer hösten

Kretsloppet har fått bästa tänkbara väder, men i helgen drar sommaren sin sista suck. Passa på att njuta av värmen för sedan är det dags att fälla upp paraplyt.
Nyheter • Publicerad 14 september 2013
Foto: Scanpix

Septembervädret har varit härligt varmt på många håll i landet, med högsommartemperaturer på mellan 20 och 25 grader. Även lördagen ser ut att bjuda på fint sensommarväder i södra Sverige, medan det i norr kan bli ostadigare med både moln och regn.

– Temperaturen i de sydöstra delarna av landet ska ta sig upp till 20 grader, säger Sandra Andersson, meteorolog vid SMHI.

Men redan på söndag kommer det att märkas att hösten har börjat sitt obevekliga intåg med regn och rusk i släptåg.

– Då får vi räkna med mer typiskt höstväder. Från nästa vecka är det vad som gäller runt om i landet, säger Sandra Andersson.

Det är ett lågtryck som ligger väster om Skandinavien som kommer att föra in regnet mot Sverige i veckan. Det är svårt att säga vilka mängder det blir och var det kommer att hamna någonstans, men det kan vara listigt att utrusta sig med både paraply och gummistövlar.

– Moln kommer att dominera på himlen och regn kommer att passera med jämna mellanrum, säger Sandra Andersson.

Lokalt kan regnet vara kraftigt.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.