Nyheter

Nio år för incest med egna barnen

En 60-årig man i Sönderborg i Danmark har dömts till nio års fängelse för åratal av övergrepp och incest mot sina tre döttrar.
Nyheter • Publicerad 1 juni 2010

Efter fängelsestraffets avtjänande ska mannen utvisas på livstid.

Övergreppen inleddes 2002 då en av döttrarna var elva år gammal. Mannen hotade sig till samlag och tog flickan från skolan med motiveringen att han själv skulle undervisa henne. Under den tid när hon var borta från skolan våldtogs flickan i stort sett varje dag.

När flickans lillasyster fyllde elva började övergreppen även mot henne och 2006 var det dags för den tredje dottern, då bara åtta år, att bli våldtagen.

Rättegången avslöjade mycket märkliga familjeförhållanden. Mannen styrde sin familj med terror och hot och hade både en dansk och en tysk hustru. Familjen med de elva barnen levde i en villa utanför Sönderborg. Kvinnorna uppgav under rättegången att de först inte känt till övergreppen

Åtalet ledde också till stark kritik mot Sönderborgs kommun, som trots flera anmälningar mot pappan under flera år inte ingrep förrän en av döttrarna tog kontakt med skolan och polisen 2009.

Mannen anser sig utsatt för en sammansvärjning och har överklagat domen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.