Nattliga ryska drönarattacker mot Ukraina

Ryssland har under kvällen och natten anfallit flera områden i Ukraina med så kallade kamikazedrönare. Även det relativt lugna Lviv attackerades.
Ukraina • Publicerad lördag 13:58
Blodspår efter en hund som dödades när ryskt artilleri träffade en restaurang på lördagen. Inga personskador har rapporterats.
Blodspår efter en hund som dödades när ryskt artilleri träffade en restaurang på lördagen. Inga personskador har rapporterats.Foto: Andrij Andrijenko/AP/TT

Tidigt på lördagsmorgonen uppgav Ukrainas flygvapen i ett uttalande på Telegram att attackerna genomfördes från Azovska sjön mot de "centrala, västra och östra" delarna av landet. Enligt uttalandet sköts elva av 16 drönare ned.

Attackerna riktades bland annat mot huvudstaden Kiev och länen Lviv och Dnipropetrovsk i västra Ukraina.

Lvivs guvernör Maksym Kozytskyj uppger i ett uttalande att tre av sex drönare som riktades mot länet sköts ned och att de övriga tre slog ned i områden utan bostäder. Inga personskador har rapporterats.

Även i Dnipropetrovsk i sydväst sköts tre drönare ned. Ytterligare två uppges ha träffat och orsakat "betydande skada" på kritisk infrastruktur i staden Novomoskovsk. Ingen person uppges ha skadats.

Drönarattackerna inleddes timmarna efter att Internationella brottmålsdomstolen ICC utfärdat en arresteringsorder för Rysslands president Vladimir Putin.

I sin dagliga uppdatering uppger Ukrainas militär att Ryssland under de senaste 24 timmarna genomfört 34 luftangrepp och en robotattack.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.