Annons
Nyheter
Pirate Bay-vitet på en halv miljon kronor "osar av teknisk okunskap", skriver en av de dömda piraterna i en överklagan.
Nyheter • Publicerad 16 november 2009

Två av piraterna bakom fildelningssajten Pirate Bay (TPB) hotas av nya miljonböter. Gottfrid Svartholm Warg och Fredrik Neij riskerar att tvingas betala en halv miljon kronor var om de deltar i driften av Pirate Bay, enligt en dom i Stockholms tingsrätt i slutet av oktober.

Båda har nu överklagat tingsrättens beslut. Och Svartholm Warg tycker att domstolen saknar teknisk kompetens, "vilket är förödande i ett mål som är så tekniskt komplicerat".

Annons

Han hävdar också att ingen av de tre berörda piraterna har något att göra med Pirate Bay längre.

"Vi skänkte helt enkelt bort TPB med domäner, innehåll och dylikt till ett gäng andra intresserade personer som av mer politiska motiv ville driva vidare systemet", skriver Svartholm Warg.

Han pekar också på att ingen av de pirater som hotas av vite längre bor i Sverige. Pirate Bay finns inte heller längre inom Sveriges gränser.

"TPB har alltså ingen koppling till Sverige längre. Därmed har inte svensk domstol någon jurisdiktion att döma någon av oss, eller TPB som tjänst", skriver Svartholm Warg.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons