Annons
Nyheter

Nästan 4 000 döda i influensan i USA

Svininfluensan har skördat 3 900 amerikanska dödsoffer mellan april och oktober varav 540 barn, meddelade hälsomyndigheter i USA på torsdagen.
Nyheter • Publicerad 13 november 2009

Uppskattningsvis har A/H1N1 smittat 22 miljoner amerikaner och 98 000 av dem har behövt uppsöka sjukhus. Av den totala siffran smittade är 8 miljoner barn.

Det nationella Centers for Disease Control and Prevention (CDC) har använt sig av en ny metod för att räkna hur många som dött i USA av influensan, skriver AFP. Uppskattningen baseras på mer exakta siffror från tio delstater i USA och är omkring sex gånger högre än den tidigare, som uppgav att 672 personer avlidit.

Annons

I snitt dör 82 barn en vanlig influensasäsong och CDC säger att svininfluensan orsakat den värsta säsongen någonsin sedan mätningarna inleddes 1997.

– Vad vi bevittnar 2009 saknar motstycke, sade Anne Schuchat, läkare vid myndigheten.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons