Annons
Nyheter

63-årig man pekas ut som Nashvillebombare

USA • Publicerad 27 december 2020
Explosionen på juldagsmorgonen orsakade förödelse i centrala Nashville.
Explosionen på juldagsmorgonen orsakade förödelse i centrala Nashville.Foto: Mark Humphrey/AP/TT

En 63-årig man uppges ligga bakom explosionen i en husbil i centrala Nashville i fredags morse, rapporterar CNN. Myndigheterna har fått bekräftat att dna som hittats på platsen kommer från mannen.

– Vi har kommit fram till att en individ vid namn Anthony Warner ligger bakom explosionen. Han var närvarande när bomben detonerade och försvann sedan, säger Don Cochran, åklagare i Tennessee, vid en presskonferens.

Annons

Poliser i Nashville som befann sig på platsen berättade på söndagen att ett automatiskt meddelande hörts från husbilen som varnade om den förestående explosionen. Därefter spelades låten ”Downtown” av Petula Clark.

Tre personer skadades lindrigt i smällen och ett flertal bilar förstördes. Flera byggnader i närheten skadades och explosionen orsakade även störningar i telekomtrafik i centrala Tennessee och omkringliggande delstater.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons