Annons
Nyheter

Nära majoritet för Kristersson (M)

Ulf Kristersson är nu bara en formell omröstning från jobbet som partiledare i Moderaterna.
Sverige • Publicerad 9 september 2017
Ulf Kristersson (M) har meddelat att han kandiderar till att bli moderaternas nya partiledare – och nu har han stöd av en majoritet på ombuden på den kommande partistämman.
Ulf Kristersson (M) har meddelat att han kandiderar till att bli moderaternas nya partiledare – och nu har han stöd av en majoritet på ombuden på den kommande partistämman.Foto: Fredrik Sandberg/TT

– Det är tydligt att Ulf Kristersson har ett starkt stöd och därför är vår nominering Ulf Kristersson, säger Christian Gustavsson, förbundsordförande för Östgötamoderaterna, till Ekot.

"Han uppfattas som idédriven, positiv och trygg. Man uppskattar hans resonerande sätt och goda förmåga att kommunicera." skriver Gustavsson i ett Facebookinlägg.

Annons

Senast på måndag ska alla län ha lämnat sina förslag till valberedningen. Fortfarande återstår nomineringar från Halland, Skåne, Gävleborg, Västmanland, Jämtland och Kronoborg.

De moderata länsförbunden i Värmland, Stockholm, Stockholms län, Dalarna, Norrbotten, Södermanland, Västerbotten, Malmö och Uppsala har alla nominerat Ulf Kristersson till partiledareposten. Länsförbundet i Örebro föreslår Ulf Kristersson som partiordförande i första hand och Elisabeth Svantesson i andra hand.

Västra Götaland vill däremot se Carl Bildt som ny partiledare. I Blekinge län nomineras både Ulf Kristersson och Carl Bildt, utan inbördes rangordning medan Kalmar län föreslår Ulf Kristersson i första hand och Carl Bildt som nummer två.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons