GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nära 100 kilo tung pytonorm fångad i Florida

USA • Publicerad 23 juni 2022
Biologerna med den rekordtunga ormhonan som fångades i december.
Biologerna med den rekordtunga ormhonan som fångades i december.Foto: Conservancy of Southwest Florida/AP/TT

97,5 kilo. Så mycket väger den orm som biologer har fångat in i Florida – den största burmesiska pyton som hittills har upptäckts i den amerikanska delstaten. Ormhonan var närmare fem meter lång och hade 122 ägg under utveckling.

Den gigantiska ormen betraktas som en invasiv art och fångades i Everglades i december – efter en smärre brottningsmatch med biologerna. Den har dock legat nedfryst i väntan på obduktion och rekordfångsten har inte tillkännagivits förrän nu.

Pytonormar hör inte hemma i södra Florida utan har förvildats, bland annat efter att privatpersoner tröttnat på sina husdjur och släppt ut dem. Viltvårdare arbetar hårt för att bli av med ormarna som slukar djur som tvättbjörnar, vildkatter och pungråttor

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.