Annons
Nyheter

Nämndeman dömd – lånade bil till kriminell

Brott • Publicerad 7 augusti 2021
En nämndeman i Västsverige som lånat ut sin bil till en kriminell, körkortslös man, döms för tillåtande av olovlig körning. Arkivbild.
En nämndeman i Västsverige som lånat ut sin bil till en kriminell, körkortslös man, döms för tillåtande av olovlig körning. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

En nämndeman i Västsverige lånade flera gånger ut sin bil till en kriminell, körkortslös man. Nämndemannen döms nu för tillåtande av olovlig körning, rapporterar GT.

Två gånger har den kriminelle mannen ertappats bakom ratten i nämndemannens bil. Första gången det skedde stoppades mannen när han körde bilen, narkotikapåverkad vid 02.30-tiden i centrala Göteborg. Nämndemannen satt i passagerarsätet.

Annons

Några veckor senare använde mannen nämndemannens bil som flyktbil efter ett rån, enligt tidningen.

Trots händelserna fortsatte nämndemannen att döma vid hovrätten i Västsverige. Han har förklarat att de två var ute och övningskörde natten då de stoppades av polis. Den andra gången hade den kriminelle mannen tagit bilnycklarna utan lov, hävdar han.

Nämndemannen, som nu lämnat sitt uppdrag, döms till dagsböter på totalt 11 700 kronor.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons