Annons
Nyheter

Naken kvinna sköts med elpistol

Brott • Publicerad 10 maj 2023
Kvinnan sköts med en elpistol. Arkivbild.
Kvinnan sköts med en elpistol. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Tre män och en kvinna döms för flera brott, sedan de trängt sig in i kvinnas hem, hållit fast henne, och skjutit henne med elpistol, rapporterar Örnsköldsviks Allehanda.

Händelsen utspelade sig mitt på dagen den 3 mars. Den boende öppnade dörren endast iklädd handduk, ett tygstycke som tappades i tumultet när kvartetten trängde sig in.

Annons

Männen ska ha hållit fast den nakna kvinnan, medan den andra kvinnan sköt henne med elpistol. Bakgrunden ska ha varit att kvartetten misstänkte offret för att ha vandaliserat en bil.

Alla fyra döms av tingsrätten för grovt hemfridsbrott och misshandel, och en av männen även för olaga hot. Männen döms alla till fängelse. Två av dem till ett år och tre månader och en av dem till ett år och fyra månader, medan kvinnan får skyddstillsyn. Kvinnan får mildare dom då hon har missbruksproblem och har gått med på en särskild behandlingsplan.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons