Annons
Nyheter

Myndighet tipsar om svartlistade elbolag

Ekonomi • Publicerad 7 april 2023
Många konsumenter som ska teckna elavtal använder sig av statliga elpriskollen.se för att jämföra bolag innan man tecknar elavtal. Arkivbild.
Många konsumenter som ska teckna elavtal använder sig av statliga elpriskollen.se för att jämföra bolag innan man tecknar elavtal. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

På statliga Energimarknadsinspektionens jämförelsesajt för elbolag, elpriskollen.se, inkluderas även svartlistade elbolag, rapporterar Sveriges Radio.

Myndigheten uppmanar besökare att kolla den så kallade klagomålslistan innan man genomför jämförelsen. Men om man missar uppmaningen eller struntar i den och klickar sig vidare visar jämförelseresultatet en lista där ofta flera av de svartlistade bolagen finns med, utan varningstecken.

Annons

Mattias Johansson, expert på Energimarknadsinspektionen, medger att elpriskollen.se kan bli tydligare och att en ny version är på gång, förhoppningsvis före sommaren.

”Jag hoppas att vi snart har en lösning där sajten blir tydligare för kunderna”, säger han till Sveriges radio.

Klagomålslistan är skapad av Konsumenternas energimarknadsbyrå och listar de bolag som fått flest anmälningar i relation till antal kunder.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons