Annons
Nyheter

Musk: Halvledarbrist ett kortvarigt problem

Ekonomi • Publicerad 24 september 2021
Elon Musk i samband med ett besök i Grünheide, Tyskland, där Tesla ska bygga en fabrik för sina Tesla-modeller. Arkivbild.
Elon Musk i samband med ett besök i Grünheide, Tyskland, där Tesla ska bygga en fabrik för sina Tesla-modeller. Arkivbild.Foto: Patrick Pleul/AP/TT

När upphör halvledarbristen och logistikproblem inom världens handel får en lösning? Teslas grundare Elon Musk tror sig ha svaret:

– Det byggs flera fabriker och jag tror vi kommer ha god kapacitet nästa år, sade Musk i samband med en italiensk tech-konferens, rapporterar amerikanska CNBC.

Enligt Musk kommer bristen att fortsatt påverka elbilstillverkaren Tesla även under tredje kvartalet. Just bilindustrin är en av de sektorer som är hårdast drabbat av halvledarbristen då sådana återfinns i allt från parkeringskameror till bromssystem.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons