GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Moskva: Ryskt krigsskepp övar i Atlanten

Fregatten Amiral Gorsjkov har testat sin attackkapacitet i västra Atlanten, uppger det ryska försvarsdepartementet.
Ryssland • Publicerad 25 januari 2023
En rysk soldat ombord fregatten Amiral Gorsjkov den 10 januari.
En rysk soldat ombord fregatten Amiral Gorsjkov den 10 januari.Foto: Rysslands försvarsdepartement/AP/TT

Fartygets besättning övade enligt ett uttalande på att använda den hypersoniska sjömålsroboten Tsirkon, ett avancerat vapen som enligt Kreml är "helt unikt i sitt slag". Tsirkon, som kan avfyras från land, till sjöss och från ubåtar, är nio gånger snabbare än ljudet och har en räckvidd på över 1 000 kilometer, vilket gör den svår att försvara sig emot.

Besättningen ska enligt ryska Interfax ha genomfört en digital simulering av en attack mot ett fingerat fiendefartyg 900 kilometer bort. I en video publicerad av försvarsdepartementet i Moskva säger fartygets befälhavare att testet avlöpte enligt plan.

Amiral Gorsjkov, döpt efter Sergej Gorsjkov som var chef för Sovjetunionens flotta mellan 1956 och 1985, är på väg söderut för en gemensam militärövning med kinesiska och sydafrikanska krigsfartyg. Övningarna hålls utanför Sydafrikas östkust mellan den 17 och 26 februari.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.