Annons
Nyheter

Misstänkte rånaren häktad i dag

Mannen som först försökte råna McDonalds på Hulta och sedan rånade Ica i Hindås har nu häktats för de dåden samt för en grov misshandel i Angered.
Nyheter • Publicerad 22 april 2014
Foto: Paul Sakuma

Den inträffade i slutet av december och offret var en kvinna som 44-åringen hade en relation till.

Under tisdagseftermiddagen hölls häktningsförhandling i Göteborg mot den tungt belastade mannen som är skriven på en adress i Göteborgs skärgård.

Annons

BT har tidigare berättat om 44-åringen som vid 19.30 på långfredagen försökte råna McDonalds restaurang på Hulta och sprejade en anställd i ansiktet med något som kan ha varit paintballfärg.

Senare samma kväll rånade han Ica i Hindås. Han hotade personal med skjutvapen och bytet blev kontanter.

Polisen jagade mannen och han ska ha försökt backa på en patrull som låg efter honom.

Han körde på en spikmatta och fick punktering på alla fyra hjul. Han försökte stoppa andra bilar, troligen för att tvinga till sig dem. Till slut körde mannen in på en gård. Han flydde till skogs, men greps.

Han ska ha hotat poliser med ett pistolliknande föremål och polisen sköt mot honom, utan att träffa.

Tidigt en morgon i slutet av december blev en kvinna grovt misshandlad i Angered. Mannen har varit efterlyst som misstänkt för mordförsök efter den händelsen, men häktades som misstänkt för grov misshandel.

– Han kan varken kunnat erkänna eller förneka det som inträffade i Borås och Hindås och förnekar det som hände i Angered, säger kammaråklagare Niklas Högdén.

Mannen begärdes först häktad som misstänkt för grovt rån och försök till grovt rån, men häktades som misstänkt för brott av normaltgraden.

– Anledningen var att man första trodde att han hade ett skarpladdat vapen. Men det kan inte bevisas utan allt talar för en softair gun eller luftpistol och då blir inte grovt, sägäer åklagaren.

44-åringen misstänks också för andra brott som inte omfattades av häktningsförhandlingen. Mannen förekommer många gånger i belastningsregistret och dömdes senast förra året till tre månads fängelse för misshandel av en kvinna.

Lennart Granberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons