Nyheter

Misstänkta föremål – två personer frihetsberövade

Brott (TT) Artikeln publicerades
Polisens nationella bombskydd ska undersöka föremål i centrala Göteborg. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Polisens nationella bombskydd ska undersöka föremål i centrala Göteborg. Arkivbild.

Två män i 35- till 40-årsåldern har anhållits i samband med att två misstänkta föremål hittats i centrala Göteborg. De är misstänkta för bland annat förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

– Det finns anledningar att tro att händelserna hör ihop på något sätt, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson till Göteborgs-Posten.

Polisen larmades vid åttatiden på måndagskvällen. Nationella bombskyddet kallades till platsen och tog där omhand ett föremål som hittats i ett parkeringshus i stadsdelen Landala. Vid niotiden på kvällen gjordes ytterligare ett fynd på Smålandsgatan i närheten av polishuset i Göteborg. Flera gator i området spärrades av. De två misstänkta kunde gripas under natten och anhölls senare. En bil har tagits i beslag.

När bombskyddet var klart med sitt arbete på de två platserna hävdes avspärrningarna där. Det misstänkta föremålet är avlägsnat och ska analyseras ytterligare.

– Jag kan väl säga att vi betraktar föremålen som skarpa och de har tagits om hand. Men jag kan inte gå närmare in på vad det är för något, säger Andreas Odén, vakthavande befäl vid polisen region Väst, till tidningen.

Polisen har inlett en förundersökning om förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse samt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor och vill av den anledningen i nuläget inte ge mer detaljerad information.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.