Annons
Nyheter

En frihetsberövad efter våldsbrott i Hedemora

Två grova våldsbrott inträffade i går i Hedemora i Dalarna. En person har frihetsberövats, enligt polisen i region Bergslagen.
Brott • Publicerad 15 mars 2023
Två personer har förts till sjukhus efter ett eller två grova våldsbrott i Hedemora.
Två personer har förts till sjukhus efter ett eller två grova våldsbrott i Hedemora.Foto: Niklas Hagman/TT

– En hel del utredningsåtgärder har vidtagits och arbetet fortsätter. I ett av ärendena är en person frihetsberövad, säger Kenneth Johanneson på polisen, men kan inte uppge vilket fall det gäller.

– Det är även ännu oklart om dessa händelser hänger ihop. Det får utredningen visa, säger han.

Annons

I tisdags ägde två grova våldsbrott rum vid två olika platser och tidpunkter i Hedemora. Två personer fördes till sjukhus. Skadeläget är fortfarande oklart.

Det första ärendet rubriceras som ett misstänkt mordförsök. Polisen larmades vid lunchtid och spärrade av ett område i Myntparken och vill ha tips från eventuella vittnen.

– Vi kan inte prata exakt om vad som har hänt, men det är en person som är förd till sjukhus. Det är ett grovt våldsbrott, säger Rasmus Eriksson vid polisen i region Bergslagen.

I det andra fallet har en person i 20-års åldern misshandlats med ett tillhygge, enligt polisen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons