Annons
Nyheter

Misstänkt mördare anses ha psykisk störning

Brott • Publicerad 8 juni 2020
En man i 20-årsåldern som är häktad misstänkt för mord på en nära anhörig i Sundsvall i påskas lider av en allvarlig psykisk störning och har enligt Rättsmedicinalverket begått den misstänkta gärningen under påverkan av störningen. Arkivbild.
En man i 20-årsåldern som är häktad misstänkt för mord på en nära anhörig i Sundsvall i påskas lider av en allvarlig psykisk störning och har enligt Rättsmedicinalverket begått den misstänkta gärningen under påverkan av störningen. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

En man i 20-årsåldern som är häktad misstänkt för mord på en nära anhörig i Sundsvall i påskas lider av en allvarlig psykisk störning och har enligt Rättsmedicinalverket begått den misstänkta gärningen under påverkan av störningen, rapporterar Sundsvalls Tidning.

Verket bedömer efter undersökningen att mannen har medicinska behov av psykiatrisk vård förenad med frihetsberövande och annat tvång, även för att förhindra nya brott.

Annons

Det var på kvällen annandag påsk som en livlös kvinna hittades i en bostad.

Den misstänkte greps på platsen. Han har erkänt att han dödat henne och åklagaren har sagt att det sannolikt var en impulshandling. Förutom erkännandet finns också teknisk bevisning mot mannen.

Åklagaren räknar med att väcka åtal i nästa vecka.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons