Nyheter

Misstänkt mördade kvinnans kropp hittad på rastplats utanför Gällivare

Polisen hittade på onsdagskvällen den 29-åriga kvinna som misstänks ha dödats på en rastplats utanför Gällivare.
Nyheter • Publicerad 23 oktober 2008
På bilden ses hundföraren Martin Asplund med hunden Basker Ville och valpen Riki som deltog i sökandet efter kvinnan.
På bilden ses hundföraren Martin Asplund med hunden Basker Ville och valpen Riki som deltog i sökandet efter kvinnan.Foto: Patrick Trägårdh/Scanpix

Kroppen låg i ett skogsparti söder om staden.

– Allt tyder på att det är hon, säger Yngve Hansson, länsvakthavande polisbefäl till TT.

Han har ingen exakt tidpunkt för när kroppen hittades.

– Det hade i vart fall blivit mörkt, säger han.

Området spärrades av och skulle, enligt Hansson, bevakas i väntan på att rättsläkare kommer dit. Det var på onsdagskvällen oklart när det skulle ske.

I övrigt var polisen förtegna med uppgifter.

Nya polisförhör

Tidigare på onsdagen hölls nya förhör med den 50-årige man som misstänks ha bragt kvinnan om livet, men det blev ingen ny vallning.

Mannen, som är häktad för mord, hålls kvar i Gällivare till och med fredag, därefter flyttas han till häktet i Luleå.

Kammaråklagare Ulrika Schönbeck ville på dagen inte gå in på vilka områden som var aktuella i det fortsatta sökandet efter den dödade 29-åringens kropp.

Vad som lett fram till platsen där kroppen nu hittats är därför oklart.

Försvunnen länge

Mycket tid har lagts på att med hjälp av dykare söka efter kroppen i Skrövån vid Mäntyvaara-bron under svåra förhållanden.

En helikopter cirkulerade på onsdagen en bit från älven, inte långt från den misstänkte mannens jaktstuga och vedbod, där polisens tekniker arbetade hela dagen.

Mäntyvaara är en liten by med 14 bofasta och ett antal fritidshus. Den misstänkte mannen har spenderat mycket tid där sedan barndomen.

– Det här har skapat en otroligt otäck känsla hos oss i byn som man får ont i magen av. Att man känt den misstänkte, det är det som gör det så obehagligt, sade bybon Ingvar Johansson, till TT.

Den 29-åriga kvinnan har varit försvunnen sedan den 12 september då hon var på väg från Piteå till Kiruna för en arbetsintervju. Samma dag var den mordmisstänkte ute på jakt.

Kvinnans blod har hittats i mannens bil och på en matta som låg slängd på en rastplats i närheten av mannens jaktstuga. Mattan tillhörde en bil av samma märke som den misstänkte har.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.