GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Pojke häktad misstänkt för våldsdåd i Västerås

Den 16-årige pojke som misstänks att ha huggit ned två män i Västerås har häktats. Under torsdagens häktningsförhandling erkände pojken att han attackerat männen.
Brott • Publicerad 23 juni 2022
Två män skadades allvarligt när de attackerades med ett vasst föremål i Västerås i tisdags morse.
Två män skadades allvarligt när de attackerades med ett vasst föremål i Västerås i tisdags morse.Foto: Per Groth/TT

Pojken häktas misstänkt för mordförsök och ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning, rapporterar lokala medier.

– Han har gjort vissa medgivanden till händelseförloppet, säger kammaråklagare Jerry Ramberg till VLT.

Det var vid halv nio-tiden i tisdags morse som två män – en av dem rektor på en gymnasieskola – skadades allvarligt då en gärningsperson gick till attack med ett vasst föremål vid ett parkeringsgarage intill en galleria i Västerås.

Den 16-årige pojken greps i samband med händelsen. Han är ostraffad sedan tidigare. Hans advokat Lars Jähresten bekräftar likt åklagaren att pojken gjort medgivanden.

– Det är en tragisk händelse för alla inblandade, säger advokaten till SVT Nyheter.

Västerås kommun ser ingen koppling mellan pojken och den rektor som skadades i vad som beskrivs som ett vansinnesdåd, skriver VLT.

Åsa Lundkvist, direktör på barn- och utbildningsförvaltningen, uppger för tidningen att pojken inte går på rektorns skola och att man heller inte har hittat några andra kopplingar.

Rektorn fick livshotande skador vid attacken. Den andre mannen skadades svårt men läget bedöms som stabilt.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.