Annons
Nyheter

Misstänks ha lämnat son att dö i bil

En 33-årig man som misstänks ha lämnat sin 22 månader gamla son att dö i en het bil i Georgia i USA anklagas nu för mord.
Nyheter • Publicerad 4 juli 2014

Mannen lämnade sonen fastspänd i sin bil under sju timmar medan han var på sitt arbete i staden Marietta. Den misstänkte säger att han glömde att lämna sonen på dagis och att han inte insåg att han gjort det förrän han lämnade jobbet och upptäckte sonens livlösa kropp i baksätet.

Dagarna innan händelsen, som inträffade i juni, ska mannen dock ha gjort sökningar på internet om ett liv utan barn och hur man överlever i fängelse. Han ska även ha tittat på filmklipp av djur som dör i varma bilar.

Annons

– Vi anser det bevisat att detta var avsiktligt, säger en biträdande åklagare.

Mannens advokat säger dock att det saknas bevis för att 33-åringen avsiktligen ska lämnat sitt barn att dö. Fallet har blivit mycket uppmärksammat i USA.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons