Nyheter

Misshandel och skadegörelse under natten

Borås Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/Sydöstran

Natten mellan lördag och söndag handlade till stor del om misshandel och skadegörelse för Boråspolisen.

Strax innan 22-tiden på lördagskvällen åker polisen på ett larm till Viskafors. En man ska ha misshandlat sin sambo. Mannen som är i 50-årsåldern grips på plats.

– Jag kan bekräfta att vi gripit mannen för misshandel på sin sambo och senare under natten togs beslutet att anhålla honom, säger Kristian Boo, stationsbefäl vid Boråspolisen.

Den misshandlade kvinnan ska ha undkommit med mindre skador och inte ha behövt uppsöka sjukvård.

Ett par vakter på nattklubben X&Y har under kvällen avvisat en man som varit för berusad. När mannen är på väg från klubben slår han i rent vredesmod sönder en fönsterruta till en närliggande butik. Vakterna griper in och håller honom kvar tills dess att polisen anländer.

– När vi kommer till platsen är mannen så berusad att vi beslutar att ta med honom till polisstationen för tillnyktring. När mannen väl nyktrat till så kör vi honom till sjukhuset då han har skärskador på sina händer som uppstått i samband med att han själv krossade en fönsterruta, säger Kristian Boo.

Mannen är nu misstänkt för skadegörelse.

Utanför Svenljunga festas det på rejält under lördagsnatten då E-type besöker Kullabergs festplats. Drygt 600 biljetter har sålts. Vid 00.40-tiden får polisen larm om en misshandel. När polisen kommer till platsen visar det sig att en kvinna fått en flaska slagen i huvudet. Mindre skärsår har uppstått, men kvinnan behöver inte uppsöka sjukhus.

– I nuläget har vi ingen misstänkt gärningsman, men vi har upprättat en anmälan om misshandel, säger Kristian Boo.