Annons
Nyheter

Minst 22 döda i flygattack i Sudan

Sudan • Publicerad 8 juli 2023

Minst 22 människor har dödats och ett okänt antal skadats i en flygattack i Sudan, uppger hälsodepartementet. Attacken skedde i Omdurman, huvudstaden Khartums systerstad.

Attacken är en av de enskilt dödligaste i sammandrabbningarna mellan militären och den paramilitära gruppen Rapid Support Forces (RSF). Förra månaden dödades minst 17 människor i en flygattack mot huvudstaden Khartoum, däribland fem barn.

Annons

RSF anklagar militären för att anfalla bostadsområden i Omdurman, där strider rasar mellan olika fraktioner. Militären uppges också försöka strypa försörjningslinjerna till paramilitära styrkor i området.

Landets hälsominister uppger att över 3 000 människor har dödats i den senaste månadens stridigheter. Fler än 2,9 miljoner människor har flytt till säkrare områden i Sudan eller grannländer, enligt FN:s migrationsorgan IOM.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons