Annons
Nyheter

Minskat substansvärde för Kinnevik

Ekonomi • Publicerad 11 juli 2022
Investmentbolaget Kinnevik har släppt delårssiffror. Arkivbild.
Investmentbolaget Kinnevik har släppt delårssiffror. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Investmentbolaget Kinnevik redovisar en förlust före skatt på 6 729 miljoner kronor för andra kvartalet 2022. Det kan jämföras med vinsten på 12 489 miljoner kronor samma period föregående år.

Bolagets substansvärde uppgick samtidigt till 61 140 miljoner kronor den 30 juni 2022, en minskning jämfört med föregående kvartals 67 859 miljoner kronor (31 mars 2022).

Annons

"När vi lägger första halvåret av 2022 bakom oss ser vi ett marknadsklimat som skiljer sig radikalt från det vi hade för ett år sedan. Efterdyningarna av pandemin med inflationstryck, störningar i leverantörskedjor och stigande räntor, vilka förvärrats av kriget i Europa, har satt stor press på värderingarna av tillväxtaktier", skriver företaget i delårsrapporten.

Bolagets vd Georgi Ganev flaggar också för fortsatta utmaningar den närmaste tiden.

"Med det sagt är det sannolikt att det kraftigt försämrade marknadsklimatet kommer att ha en negativ påverkan på de mindre motståndskraftiga bolagen i vår portfölj”, skriver han.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons