Annons
Nyheter

Minderårig anhållen för Uppsalamord

En av de två personer som på torsdagen anhölls misstänkta för mord på en kvinna i 60-årsåldern i Uppsala är minderårig, rapporterar P4 Uppland.
Brott • Publicerad 8 september 2023
Två personer, varav en under 18 år, har anhållits misstänkta för mord på en kvinna i 60-årsåldern i Uppsala. Arkivbild.
Två personer, varav en under 18 år, har anhållits misstänkta för mord på en kvinna i 60-årsåldern i Uppsala. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

– Det enda jag i nuläget kan berätta är att vi har två stycken anhållna på sannolika skäl misstänkta för mord natten mellan den 6 och 7 september i Uppsala. Den ena av dem är under 18 år, säger åklagare Erik Grönvall till radion.

Det var vid 01-tiden natten mot torsdagen som polisen larmades till stadsdelen Gränby i Uppsala. I en bostad påträffades en skjuten kvinna i 60-årsåldern som senare konstaterades avliden. De nu anhållna personerna greps samma dag.

Annons

Enligt flera medier har adressen där kvinnan hittades koppling till en högt uppsatt person i det kriminella Foxtrotnätverket, som leds av den man som kallas Kurdiska räven. Jale Poljarevius, underrättelsechef i polisregion Mitt, vill dock inte bekräfta uppgifterna.

– Det är kvalificerad underrättelseinformation, det går inte, säger han.

Polisen gör nu allt man kan för att undvika vedergällningar, enligt Poljarevius.

– Parallellt med att lagföra de misstänkta är det minst lika viktigt att fortsätta ta bort vapen, ta bort sprängmedel och stoppa dem som tillhör olika miljöer för att undvika en fortsättning.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons