Annons
Nyheter

Mexikansk ex-guvernör gripen i USA

USA-Mexiko • Publicerad 9 juli 2020
Chihuahuas förre guvernör César Duarte ska utlämnas från USA till Mexiko, anklagad för korruption. Arkivbild.
Chihuahuas förre guvernör César Duarte ska utlämnas från USA till Mexiko, anklagad för korruption. Arkivbild.Foto: Susan Montoya Bryan/AP/TT

Förre guvernören för den mexikanska delstaten Chihuahua, César Duarte, har gripits i Florida och ska utlämnas till hemlandet. Han är efterlyst för förskingring och bedrägeri. Det uppger både amerikansk polis och mexikanska åklagarämbetet.

Tillslaget i Miami gick lugnt utan incidenter. Det gjordes strax efter mötet på onsdagen mellan USA:s president Donald Trump och hans mexikanske motpart Andrés Manuel López Obrador.

Annons

När López Obrador tillträdde i december 2018 lovade han att slå hårt mot korruptionen. Ett tiotal tidigare guvernörer är anklagade för korruption eller samarbete med organiserad brottslighet.

César Duarte var guvernör åren 2010–2016 och en framträdande person inom partiet PRI som hade regeringsmakten i Mexiko i decennier. Han kommer att åtalas för att ha styrt undan statliga pengar till sig själv, men säger sig vara oskyldig.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons