Annons
Nyheter

Medarbetare till Mexikos president smittad

Mexiko • Publicerad 8 juni 2020
Drygt 13|500 personer med bekräftad covid-19 har avlidit i Mexiko. Arkivbild.
Drygt 13|500 personer med bekräftad covid-19 har avlidit i Mexiko. Arkivbild.Foto: Rebecca Blackwell

Zoé Robledo, nära medarbetare till Mexikos president Andrés Manuel López Obrador, uppger att han har testat positivt för coronaviruset.

"Jag vill i dag meddela att jag har testat positivt för covid-19", skriver Robledo på Twitter, och tillägger att han fortsätter att arbeta på distans.

Annons

Zoé Robledo, chef för den statliga organisationen IMSS som bland annat arbetar med hälso- och sjukvård och socialförsäkringssystemen, har varit en av de mest framträdande personerna i offentligheten i Mexiko sedan virusutbrottet.

Att han nu smittats kan ge upphov till ny oro för att även den 66-årige presidenten Andrés Manuel López Obrador är i risk för att smittas.

Över 117 000 fall av covid-19 har bekräftats i Mexiko, och drygt 13 500 personer med bekräftad smitta har avlidit i landet. Men enligt regeringen är det riktiga antalet smittade betydligt högre.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons