Annons
Nyheter

Maud Olofsson svarar oppositionen: "Bara munväder"

Regeringen fortsätter nu arbetet med att försöka hitta en lösning för att Saab ska kunna leva vidare, enligt Maud Olofsson.
Nyheter • Publicerad 25 november 2009

– Vi har sett till att det finns verktyg att använda och vi har jobbat väldigt hårt för att få saker och ting på plats. Det är därför vi har snabbat på Riksgäldens hantering och det är därför vi har haft kontakter med kommissionen. Vi har gjort allt som ankommer på oss. Men det måste bygga på att det finns en privat intressent med tillräckligt med pengar som kan ha uthållighet, säger Olofsson.

Hon är också kritisk till oppositionens synpunkter på Saab eftersom det inte finns några pengar avsatta för deras förslag.

Annons

– Går du in i deras budgetalternativ så har de inte en krona till detta. Det här är bara munväder från oppositionen, säger Olofsson.

TT: Vilka krav bör man ställa på GM om det skulle bli en nedläggning?

– Det är för tidigt att säga, säger Olofsson.

– Oppositionen ska vara tacksam över att det finns någon som förstår affärer och dessutom förstår att värna skattebetalarnas pengar, säger näringsminister Maud Olofsson till TT om att Saabaffären spruckit.

– Hade vi lyssnat på dem hade vi haft närmare åtta miljarder kronor borta hos ett multinationellt bolag som GM, utan att vi säkrat ett enda jobb.

Olofsson understryker också att det är uteslutet att staten skulle gå in som helägare till Saab.

– Det finns inte på kartan. Det måste vara en privat intressent som driver företaget, säger näringsministern och fortsätter:

– Oppositionen har anklagat mig för att sköta det här så illa, så det är roligt att de har sådant förtroende för min förmåga att driva bilfabriker.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons