Annons
Nyheter

Markant skillnad med intyg

Enligt regeringens beräkningar skedde det en tydlig minskning av vab-dagar även om man tar hänsyn till barnets ålder och storleken på barngrupperna.
Nyheter • Publicerad 19 november 2009

– Vi ser en markant skillnad sedan intyget infördes. Vår uppfattning är att intyget har spelat en avgörande roll samtidigt som även diskussionen om intyget kan ha spelat in, säger socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson till TT.

Enligt henne är intyget mer rättssäkert än de kontroller av fusk som gjordes från 2006 av Försäkringskassan. Hon anser att det är självklart att föräldrar behöver lämna intyg.

Annons

– Tidigare kunde man anmäla det här på nätet och behövde inte visa att man hade rätt till det. För mig är självklart att det behövs ett intyg om man vill ha ersättning för förlorad arbetstjänst, säger Husmark Pehrsson.

– Sedan kan vi diskutera om intyget skulle kunna förenklas och samtidigt förbli rättssäkert både för skattebetalarna och den enskilda föräldern, säger hon.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons