Nyheter

Många till sjukhus efter bussolycka

I det kraftiga regnet och dimman körde bussen i diket vid Tanumshede i Bohuslän tidigt på lördagsmorgonen. Nio personer fördes till sjukhuset i Uddevalla. Ytterligare sex med lätta skador fick vård i Trollhättan.
Nyheter • Publicerad 27 mars 2010

Alla utom två fick på förmiddagen lämna sjukhusen. De två som fick stanna kvar för observation i Uddevalla var lindrigt skadade, uppger Ingvar Ryggesjö, pressinformatör på Swebus.

Nattbussen var på väg från Köpenhamn till Oslo när olyckan inträffade strax före klockan fyra på morgonen, på en provisorisk sträcka på E 6 där vägarbete pågår. Bussen höll låg hastighet men körde i det kraftiga regnet och dimman ut i diket och lade sig på sidan, enligt bussbolaget. Åtta passagerare och busschauffören fördes till Uddevalla lasarett. Ytterligare sex fick vård på Norra Älvsborgs sjukhus i Trollhättan. Bland de skadade fanns danskar, norrmän, svenskar samt ett antal internationella studenter från Danmark. Bland passagerarna steg flera på i Malmö och Helsingborg.

Totalt fanns 44 personer ombord på bussen.

Efter olyckan var det totalstopp på E 6 på grund av alla räddningsfordon och trafiken leddes om. Vid åttatiden på morgonen var bussen bärgad och trafiken flöt igen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.