Nyheter

Många skadade i olyckor på E 6

13 personer har förts till sjukhus efter tre olika olyckor på E6 mellan Göteborg och Kungsbacka vid lunchtid på lördagen.
Nyheter • Publicerad 4 december 2010
Olycka på E6.
Olycka på E6.Foto: BJRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

Olyckorna inträffade strax efter varandra men har inget direkt samband.

Den första olyckan inträffade på motorvägen strax efter tolv i södergående riktning. Minst tre bilar ska vara inblandade och polisen uppger att två personer ska ha blivit allvarligt skadade.

En kvart senare smällde det på nytt, nu vid Vala-motet i höjd med Kungsbacka.

I den andra olyckan, nära Kungsbacka, ska åtta personer i tre bilar vara inblandade.

Flera ambulanser har skickats till de båda olycksplatserna. Det är än så länge oklart hur skadeläget ser ut vid Kungsbacka-olyckan.

Enligt Hallandspolisen har motorvägen stängts av i bägge riktningarna och långa köer har skapats. Polisen försöker leda trafiken förbi olycksplatserna.

Enligt räddningstjänsten i Göteborg har många ambulanser skickats till olycksplatserna.

– Vi försöker skrapa ihop det vi har av ambulanser, säger en larmoperatör vid SOS Halland till TT.

Enligt samme larmoperatör ska ytterligare en trafikolycka har inträffat, denna tredje krock ska ha samband med den första olyckan som skedde mellan Sandsjöbacka och trafikplats Kungsbacka Nord på E 6.

Enligt SOS Alarm i Halland har sammanlagt 13 personer förts med ambulans till sjukhus. Det är fortfarande oklart hur allvarligt skadeläget är.

Enligt Hallandspolisen ska en bilist ha smitit från en av olyckorna.

– Det är ännu oklart från vilken av olyckorna. Men bilen ska ha kört av vid trafikplatsen Kungsbacka Nord. Och strax därefter kört av vägen vid Hede på gamla Göteborgs-vägen. Vi har precis hittat bilen, säger Leif Berglund, vakthavande befäl vid Hallandspolisen, till TT.

Enligt de senaste uppgifterna från polisen ska den tredje olyckan ha inträffat vid avfarten till Särö i närheten av Kungsbacka. I den olyckan har två personer klämts fast i en personbil.

TT

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.