Annons
Nyheter

Flera skadade vid skjutning i Texas

Minst 13 personer uppges ha skadats i en skjutning i Austin i USA-delstaten Texas. För två av offren ska tillståndet vara livshotande, rapporterar nyhetskanalen
Skytten är fortfarande på fri fot, enligt Austinpolisen.
USA • Publicerad 12 juni 2021
Polis finns på plats i Austin i Texas där tretton människor uppges ha skottskadats. Arkivbild.
Polis finns på plats i Austin i Texas där tretton människor uppges ha skottskadats. Arkivbild.Foto: Eric Gay/AP/TT

Larmet om skjutningen kom vid halv två-tiden natten mot lördag, lokal tid. I ett pressmeddelande beskriver den lokala polisen hur medarbetare omgående fick påbörja livräddningsarbete på några av de personer som skadats.

Totalt 13 personer har träffats av skott eller skadats på andra sätt, läget bedöms vara stabilt för elva av dessa. För de övriga två beskrivs läget som kritiskt, enligt polisen.

Annons

Myndigheterna i Austin har via Twitter uppmanat människor att hålla sig borta från ett område runt 6th Street i centrala Austin. Den misstänkte skytten är fortfarande på fri fot. Det är ännu oklart om det rör sig om en gärningsperson, eller flera.

Polisen undersöker nu brottsplatsen och går igenom material från övervakningskameror. Det är inte uteslutet att gängrelaterat våld ligger bakom skottlossningen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons