GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Fartyget gick under i stormen – flera saknas

Delar av besättningen har kunnat räddas, men arbetet försvåras av hårt väder sedan fraktfartyget Jin Tian kapsejsat mellan Japan och Sydkorea.
Japan • Publicerad 25 januari 2023
Sydkoreanska kustbevakningen letar efter besättningsmännen.
Sydkoreanska kustbevakningen letar efter besättningsmännen.Foto: Sydkoreas kustbevakning/AP/TT

Minst 14 personer uppges ha plockats upp i området. Många av dem beskrivs som medvetslösa, men inga dödsfall har bekräftats. Besättningen ska ha bestått av 14 kinesiska medborgare och åtta från Myanmar.

Kustbevakning och räddningstjänst från både Sydkorea och Japan arbetar med räddningsinsatserna. Ett annat fraktfartyg har också plockat upp människor ur vattnet.

Fartyget, under Hongkongflagg, skickade ut nödsignal redan sent på tisdagskvällen lokal tid. Bara några timmar senare ska fartyget ha sjunkit.

Den sydkoreanska kustbevakningen säger att man talat med kaptenen över satellittelefon och att han bara några minuter innan fartyget sjönk sade att besättningsmedlemmarna skulle överge fartyget.

Räddningstjänst uppges ha haft svårt att nå olycksplatsen – fartyget sjönk cirka 110 kilometer väster om de japanska avlägsna och obebodda Danjoöarna, runt 150 kilometer söder om den sydkoreanska ön Jeju. Det är vilt väder i området, med hårda vindar och höga vågor.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.