Annons
Nyheter

Många kvinnor nöjda med förlossningsvården

Många kvinnor är nöjda med förlossningsvården och bemötandet, visar en enkät som gjort.
Vård • Publicerad 15 juni 2021
De flesta kvinnor är nöjda med sin mödra- och förlossningsvård. Arkivbild.
De flesta kvinnor är nöjda med sin mödra- och förlossningsvård. Arkivbild.Foto: Lise Åserud/NTB/TT

52 000 gravida och nyblivna mammor har delat med sig av erfarenheter från mödrahälso- och förlossningsvården, och en majoritet uttrycker sig positivt.

Nio av tio kvinnor kan tänka sig att rekommendera sin mödrahälsovård och förlossningsavdelning till någon annan som är gravid eller ska föda barn.

Annons

Undersökningen, som gjordes mellan december och mars, är den första där alla kvinnor i Sverige fått tycka till om sina upplevelser i samband med graviditet, förlossning och eftervård under perioden.

"Det är viktigt att alla kvinnors röster blir hörda och vi är tacksamma att så många valt att dela sina upplevelser. De svar som verksamheterna får är viktiga för att vården ska kunna utvecklas och bättre möta kvinnornas behov", skriver Eva Estling, samordnare för satsningen på kvinnors hälsa på Sveriges Kommuner och Regioner (SKR), i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons