GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Många gripna för franska skogsbränder

Frankrike • Publicerad 23 september 2022
En brandbil kämpar mot lågorna i Saumos i sydvästra Frankrike tidigare i september.
En brandbil kämpar mot lågorna i Saumos i sydvästra Frankrike tidigare i september.Foto: SDIS33/AP/TT

Fransk polis har gripit 48 personer som anklagas för att ha anlagt skogsbränder i somras.

Sommarens bränder ödelade över 65 000 hektar i Frankrike, vilket innebär ett dystert rekord sedan satellitdata började samlas in 2006. Nästan en tredjedel av bränderna ska ha varit anlagda.

Tolv av de 48 har redan dömts till två års fängelse vardera. Bland de anklagade finns unga, minderåriga och pensionärer – de flesta av dem män – från alla sorters bakgrunder, uppger en polistalesperson. Några av de gripna är brandmän.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.