Annons
Nyheter

Många döda efter lerskred i Indien

Indien • Publicerad 1 juli 2022
Räddningspersonal arbetar för att rädda de som begravts efter lerskredet i Noney.
Räddningspersonal arbetar för att rädda de som begravts efter lerskredet i Noney.Foto: Indisk räddningstjänst via AP/TT

Ett lerskred i nordöstra Indien, orsakat av flera veckors intensivt regn, har tagit cirka 20 liv. Dödssiffran skrivs hela tiden upp, i takt med att kroppar hittas av räddningsarbetare. Många personer saknas fortfarande.

De flesta dödsfallen skedde vid ett järnvägsbygge i staden Noney i delstaten Manipur, där offren begravdes av bråte som revs med av leran. Vissa har kunnat räddas av hjälparbetare som gräver fram överlevare med bland annat bulldozrar.

Annons

Bråten har också blockerat en flod i närheten. Människor som bor vid floden har blivit ombedda att evakuera till säkrare mark, enligt lokala medier.

Sedan mitten av maj beräknas uppemot 200 personer ha omkommit på grund av regn och lerskred i närliggande regioner. I Bangladesh, som flera av de drabbade delstaterna gränsar till, har 42 personer omkommit.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons