Annons
Nyheter

Många döda efter blodig attack i Nigeria

Nigeria • Publicerad 5 juni 2020
Beväpnade gäng har dödat 21 personer i en blodig attack mot byar i nordvästra Nigeria. Arkivbild.
Beväpnade gäng har dödat 21 personer i en blodig attack mot byar i nordvästra Nigeria. Arkivbild.Foto: TT

Beväpnade gäng har dödat 21 personer i en blodig attack mot byar i nordvästra Nigeria, uppger lokal polis. Det var under torsdagen som attackerna ägde rum i samband med att de beväpnade männen försökt stjäla boskap i olika byar i Zamfara-provinsen.

De beväpnande männen sköt i en första attack ihjäl 15 personer som försökt ingripa under boskapsstölden. Under fredagen återvände de beväpnade männen till platsen och sköt då ihjäl ytterligare sex personer som samlats för att begrava de döda.

Annons

Nordvästra Nigeria har under senare år utsatts för upprepade våldsamheter – bland annat i samband med markkonflikter mellan civila. Skjutvapenattacker från kriminella gäng samt hämndaktioner från rivaliserande grupper har även varit återkommande inslag.

Oroligheterna, som enligt bedömare spätts på av överbefolkning och klimatförändringar, har sedan 2011 kostat över 8 000 människor livet. Runt 200 000 människor uppskattas ha tvingats på flykt undan våldet.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons