Annons
Nyheter

Mord i Tullinge kan vara hämnd i gängkonflikt

En man i 50-årsåldern avled efter ha skjutits i sin bostad i Tullinge, söder om Stockholm.
Skjutningen kan vara en hämnd i den pågående gängkonflikten i Stockholmsområdet, enligt flera medier.
Brott • Publicerad 3 mars 2023
En man dog efter att ha skjutits i en bostad i Tullinge natten till fredagen.
En man dog efter att ha skjutits i en bostad i Tullinge natten till fredagen.Foto: Blåljusbilder/TT

Larmet kom in till polisen strax efter midnatt. I bostaden hittades en skottskadad man, som senare avled på sjukhuset. Flera andra personer fanns i bostaden, men ingen av dem ska vara fysiskt skadad, enligt polisen.

Flera medier har uppgifter om att mordet kan vara en del av den pågående konflikten mellan två kriminella nätverk i Stockholms- och Uppsalaområdet. Konflikten har lett till flera skjutningar den senaste tiden.

Annons

Den ihjälskjutne mannen var själv ostraffad, men hans son har kopplingar till Vårbynätverket, enligt Aftonbladet.

Sonen är anhållen i sin frånvaro för försök till mord. Han misstänks för att ha varit inblandad i en skjutning mot en bostad i Uppsala i januari. På torsdagskvällen, vid niotiden, gick polisen ut i medier med namn och bild på mannen i hopp om att hitta honom, skriver tidningen. Fyra timmar senare sköts pappan till döds.

En förundersökning om mord har inletts och polisen har sökt i området med helikopter och hundar. Även dörrknackning har genomförts i området.

– Vi tittar också på om det finns kamerabilder för att se vad det kan ge, säger polisens presstalesperson Anders Bryngelsson.

Ingen person hade ännu på fredagen gripits.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons