Annons
Nyheter

Man sköts av polis efter biljakt

En man i 40-årsåldern sköts i foten av en polis efter en biljakt som slutade i Gråbo i Lerums kommun sent på söndagskvällen.
Nyheter • Publicerad 17 mars 2014

Enligt polisen i Västra Götaland hade mannen försökt köra på en av poliserna.

– En av poliserna går ut mot den här bilen som han tror har stannat. Men det har den inte utan den kör mot honom, och det är därför han skjuter, säger Johan Ljung, biträdande länsvakthavande polisbefäl.

Annons

Mannen som sköts av polisen vårdas på sjukhus. Enligt Ljung är han misstänkt för försök till dråp.

TT: Bilder visar hur bilen står med fronten inne i en häck. Hur kan den då ha körts mot polisen?

– Jag kan inte svara på detaljerna, hur den hamnat där eller i vilket skede. Exakt vad som hänt på platsen vet jag inte, säger Johan Ljung.

Polisjakten startade när mannen med släckta lyktor kört alldeles för fort på en 70-väg och vägrat stanna. Polisen lade ut spikmattor för att få stopp på bilen.

– Han kör över den, punkterar däck och annat. Fortsätter på fälgarna, säger Ljung.

– Till slut ska han dumpa bilen vid Grönbacken i Gråbo, säger Johan Ljung.

Han förklarar att det är då en av poliserna skjuter mannen i höger fot.

Vittnen har enligt medier berättat att flera skott avlossades. Men Ljung säger att han inte har några uppgifter om antalet.

TT: Det var andra gången på mindre än ett dygn som polisen i Västra Götaland sköt verkanseld? Men är det en ökning sett till en längre period?

– Nej, inte som jag upplevt det i alla fall. Det är ju ganska extremt att vi skjuter två dagar i rad, säger Johan Ljung.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons