Annons
Nyheter

Man riskerar maxstraff för våldtäkt mot barn

Brott • Publicerad 24 juli 2021
Rättegången mot en 53-årig man som misstänks för flera fall av våldtäkt mot barn avslutades på fredagen – åklagaren yrkar på maxstraff. Arkivbild.
Rättegången mot en 53-årig man som misstänks för flera fall av våldtäkt mot barn avslutades på fredagen – åklagaren yrkar på maxstraff. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Rättegången mot en Gävlebo som misstänks för flera fall av våldtäkt mot barn avslutades på fredagen. Åklagaren yrkar på maxtraff, rapporterar Gefle Dagblad.

Mannen har stått åtalad för sex fall av våldtäkt mot en 14-årig flicka, men förnekar brotten. Bevisningen bygger bland annat på bilder och konversationer som hämtats från mannens dator, skriver tidningen.

Annons

Åklagaren yrkar på sex och ett halvt års fängelse för mannen, som tog kontakt med det nu 18-åriga brottsoffret på nätet för fyra år sedan.

Sex år är maxstraff för våldtäkt mot barn, men då polisen hittat en pistol hos mannen står han även åtalad för vapenbrott och riskerar ytterligare ett halvår i fängelse.

Domen faller den 6 augusti.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons