Annons
Nyheter

Man rånad med pistol på Norrby

Vid 21-tiden på lördagskvällen ska ett rån ha inträffat på Norrby. Offret ska ha blivit attackerad när han satt i sin stillastående bil.
Borås • Publicerad 1 december 2019
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Enligt Boråspolisen ska två gärningsmän ha tvingat sig in i rånoffrets bil som vid tidpunkten stod stilla. I bilen inträffade sedan rånet då en av gärningsmännen ska ha visat en pistol.

– Han blev av med pengar, plånbok och telefon, säger Ulf Andersson, stationsbefäl vid Boråspolisen.

Annons

Gärningsmännen ska sedan ha kastat i väg offrets nycklar och lämnat platsen till fots.

Mannen ska ha tagit sig hem och larmade polisen vid 21.30. Polis åkte till bostaden och tog där upp en anmälan om rån.

– Jag tror att det kommer bli någon form av teknisk undersökning här framöver, annars jobbar vi på med det vi har, säger Anders Österholm, stationsbefäl vid polisen i Borås.

Offret skulle ha hörts under söndagen igen men detta har fått skjutas fram på grund av det misstänkta mordförsök som inträffade på Hedvigsborg under söndagsmorgonen.

– Vi har inte hunnit med det utan får troligtvis ta det under måndagen, säger Per-Anders Aronsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Borås.

Vakthavande befäl vid polisen i region väst har inte några uppgifter om att mannen skadats fysiskt.

Det finns inga misstänkta för händelserna.

Anton JohanssonSkicka e-post
Sebastian StrandSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons