Annons
Nyheter

Man misshandlades och bestals på hund

Brott • Publicerad 21 september 2020
En kvinna och en man åtalas vid Uddevalla tingsrätt, misstänkta för utpressning och olaga frihetsberövande. Arkivbild.
En kvinna och en man åtalas vid Uddevalla tingsrätt, misstänkta för utpressning och olaga frihetsberövande. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

En 18-årig kvinna och en 27-årig man åtalas för bland annat utpressning och olaga frihetsberövande efter en händelse i Smögen i juli, skriver Bohusläningen.

Kvinnan och mannen ska ha lurat i väg den utsatte från dennes arbetsplats och tvingat in honom i en bil där han blev misshandlad. De åtalade ska bland annat ha tvingat offret att berätta var hans hund befann sig och sedan stulit hunden.

Annons

De båda nekar till brott, men 27-åringen medger att han har utdelat slag mot målsägande som han menar var i självförsvar. 18-åringen medger att hon hämtat hunden, men säger att det var av omsorg för djuret som hon menar for illa.

27-åringen åtalas även för övergrepp i rättssak då han genom hot ska ha försökt hindra offret att kontakta polisen.

Orsaken till händelsen tros vara en obetald skuld.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons