Annons
Nyheter

Man håller gisslan i skyskrapa

En beväpnad man som säger sig ha en bomb uppges hålla ett okänt antal människor gisslan i en skyskrapa i centrala Pittsburgh, uppger amerikanska medier.
Nyheter • Publicerad 21 september 2012

Polisens insatsstyrka, ambulanspersonal och flera vapen- och taktikexperter befinner sig på platsen.

– Vi förhandlar med personen. Han har en eller flera gisslan i ett inre kontor på sextonde våningen, säger polischef Nate Harper enligt Pittsburgh Post-Gazette.

Annons

Enligt en person inne i byggnaden ska mannen ha minst två påsar med okänt innehåll, rapporterar NBC News. Våningen har stängts av.

Kontorskomplexet på sextonde våningen tillhör ett företag som handhar försäkringar och pensionsplaner, skriver Pittsburgh Post-Gazette på nätet. Gisslantagaren är före detta militär och "relativt lugn", enligt polischef Harper. Inga skott har avfyrats och ingen har skadats.

Polisen har ingen förklaring till varför mannen tog gisslan och vet inte heller exakt vilken typ av vapen han har.

Mannen anlände till kontoret strax efter klockan 8 på morgonen lokal tid och ställde frågor om "en individ" och tog sedan en gisslan.

Evakuering påbörjad

Polisen har börjat evakuera lobbyn och sextonde våningen och har tagit kontrollen över flera våningar i huset, skriver Pittsburgh Post-Gazette. Flera kvarter i närheten av byggnaden har spärrats av.

En Facebooksida tillhörande den ende man boende i området och med samma namn som den misstänkte har uppdaterats flera gånger sedan gisslantagandet, skriver tidningen.

"Jag klarar det inte längre", ska mannen ha skrivit på fredagsmorgonen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons