Annons
Nyheter

Man fördes bort – hittades mördad

På onsdagsmorgonen bortfördes en man i 60-årsåldern när han var på väg mellan sin lägenhet och den parkerade bilen i Hjällbo i Göteborg.
Nyheter • Publicerad 3 mars 2010
En äldre man hittades på onsdagseftermiddagen mördad vid Lerbäcksvägen som går utmed Albatross golfbana på Hisingen. Allt tyder på att han redan under förmiddagen blivit kidnappad från sitt hem i Hjällbo av flera gärningsmän och sedan dödats.
En äldre man hittades på onsdagseftermiddagen mördad vid Lerbäcksvägen som går utmed Albatross golfbana på Hisingen. Allt tyder på att han redan under förmiddagen blivit kidnappad från sitt hem i Hjällbo av flera gärningsmän och sedan dödats.Foto: ADAM IHSE / SCANPIX

Drygt tre timmar senare hittades han dödad i ett dike på Hisingen.

Det märkliga fallet förbryllar polisen i Göteborg. Mannen är inte känd av polisen sedan tidigare. Polisen ser i nuläget inga kopplingar till kriminella gäng, eller någon uppgörelse i kriminella kretsar.

Annons

Klockan 09.24 på onsdagsmorgonen fick polisen ett larm om att mannen bortförts när han var på väg från sin lägenhet i Hjällbo till bilen. Strax därefter trängde två män in i mannens hem. Klockan 12.53 fick polisen ett nytt larm om att en död man påträffats på Hisingen i Hisingsbacka, i ett dike angränsande till Albatross golfklubb i Skogome. Först på onsdagseftermiddagen kunde man fastställa identiteten på mannen.

Hur han dödats är oklart.

– Men vi är rätt säkra på att det inte är på platsen, och han är inte skjuten. Vi måste göra en obduktion för att säkerställa dödsorsaken, säger Björ Blixer, presstalesman för polisen i Göteborg.

Anhöriga har underrättats om dödsfallet. Polisen hoppas nu på att fler vittnen hör av sig.

– Vi vet att det var två män som tog sig in i lägenheten, men sedan kan det ju mycket väl vara fler inblandade, säger Björ Blixer.

– Vi letar också ett motiv till mordet. Något som i nuläget är helt höljt i dunkel för oss, säger han till TT.

Polisen har inlett förundersökning om mord alternativt dråp, och genomför flera tekniska undersökningar. Framförallt av mannens lägenhet.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons