GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Man efterlyst för dödsskjutningar i Oslo

En norsk medborgare i 40-årsåldern är efterlyst misstänkt för inblandning i dödsskjutningarna i Oslo i juni. Mannen misstänks för terrorbrott, meddelar norsk polis på en presskonferens.
Norge • Publicerad fredag 12:14
Ungdomar omfamnar varandra på platsen för masskjutningen i centrala Oslo i juni.
Ungdomar omfamnar varandra på platsen för masskjutningen i centrala Oslo i juni.Foto: Håkon Mosvold Larsen

– Hypotesen att attacken genomfördes med terroruppsåt har stärkts, säger polisadvokaten Børge Enoksen.

Enligt norska medier är den efterlyste mannen en känd islamist som tidigare har åtalats för terrorbrott i Norge. Han tros för närvarande befinna sig i utlandet.

– Vi samarbetar med utländska myndigheter för att hitta och gripa mannen, säger Enoksen.

Två personer dödades och ytterligare 21 skadades när 43-årige Zaniar Matapour öppnade eld mot två uteställen i Oslo natten mot den 25 juni. Matapour greps kort efter dådet och har suttit häktad sedan dess. Av rättshandlingar har det framkommit att han tidigare diagnostiserats med paranoid schizofreni och han har hittills vägrat förhör.

Dådet ägde rum i centrala Oslo, strax intill Oslos tingsrätt. Området ligger ett par hundra meter norr om paradgatan Karl Johan. En av barerna där skjutningen ägde rum, London Pub, är en välkänd gaybar.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.