Annons
Nyheter

Man döms till 14 år för mordförsök

Brott • Publicerad 15 februari 2023
Två personer skadades i en skottlossning mot en bostad i Enköping. Nu döms en person för två fall av mordförsök. Arkivbild.
Två personer skadades i en skottlossning mot en bostad i Enköping. Nu döms en person för två fall av mordförsök. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

En 22-årig man som åtalats för mordförsök i samband med en skottlossning i Enköping i höstas, döms nu av Uppsala tingsrätt till 14 års fängelse, rapporterar lokala medier.

Det var i slutet av september i fjol som en familj i kommunen blev beskjuten när de tittade på tv i sin bostad. Mannen i familjen träffades i örat, skuldran och låret av skott från en pistol, som avlossades in i rummet från bostadens altan. Kvinnan i familjen träffades i ryggen.

Annons

Enligt åklagaren har 22-åringen en koppling till den beskjutna familjen och bland bevisningen finns bland annat dna på patronhylsor. Vapnet har dock inte hittats.

Mannen döms mot sitt nekande för två fall av mordförsök och ska dessutom betala 250 000 kronor i skadestånd till den skjutne mannen och 200 000 till kvinnan.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons