GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Man död – hittades av polis under jakt på tjuv

Brott • Publicerad 12 juni 2021
När polisen sökte efter en misstänkt tjuv hittades en man i vattnet vid Söder Mälarstrand i Stockholm. Nu har mannen avlidit. Arkivbild.
När polisen sökte efter en misstänkt tjuv hittades en man i vattnet vid Söder Mälarstrand i Stockholm. Nu har mannen avlidit. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT

En man som hittades i vattnet vid Söder Mälarstrand i Stockholm när polisen letade efter en misstänkt tjuv har avlidit.

Han upptäcktes när polisen sökte igenom båtar längs kajen vid lunchtid på lördagen.

Polisen var på jakt efter en man som hade stulit i en butik. Enligt uppgifter ska han ha hoppat ombord på en båt.

Räddningstjänsten kunde plocka upp mannen ur vattnet och han fördes till sjukhus. Senare under dagen meddelade polisen att mannen avlidit.

– Vi vet inte om det är samma man som vi letade efter, säger polisens presstalesperson Carina Skagerlind.

Den döde mannen är inte identifierad.

Eftersom dödsfallet inträffade i samband med ett polisingripande har en anmälan gjorts till avdelningen för särskilda utredningar.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs mer