Annons
Nyheter

Man bakom islamfientlig film gripen

Åklagare har låtit gripa den man som utpekats för att ha regisserat och producerat den islamfientliga filmen Innocence of Muslims.
Nyheter • Publicerad 28 september 2012
Foto: Reed Saxon

Filmen utlöste en våldsam protestvåg i världen.

Nakoula Basseley Nakoula hade fått order att inställa sig i domstol i Los Angeles sedan han brutit mot reglerna för en villkorlig frigivning.

Annons

Nakoula ska stanna i häktet, slår en domare fast och nekar honom borgen. Risken för flykt är för stor, förklarar domaren.

Nakoula Basseley Nakoula greps av amerikansk polis, förseddes med hand- och fotbojor och fördes sedan till domstolen i Los Angeles, rapporterar Reuters.

Han greps inte för innehållet i filmen Muslimernas oskuld utan för att ha brutit reglerna om villkorlig frigivning då han producerade den. 2010 dömdes Nakoula till 21 månaders fängelse för förskingring och förbjöds att under fem år använda datorer och använda internet utan tillstånd.

Åklagarna lyfter även fram att han använt sig av falsk identitet. Under produktionen av filmklippet som utlöst protester i drygt 20 muslimska länder använde sig Nakoula, en kristen kopt med egyptiskt ursprung, av namnet Sam Bacile.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons