Annons
Nyheter

Man anhållen för mordförsök

En 19-årig kvinnan hittades svårt skadad på Näsby fält strax utanför Kristianstad på fredagen.
Nyheter • Publicerad 6 november 2009

En 20-årig man anhölls på fredagskvällen, på sannolika skäl misstänkt för människorov och mordförsök på en 19-årig kvinna. Hon hittades svårt skadad på Näsby fält utanför Kristianstad.

Polisen tror att kvinnan förts i en bil till fältet där hon dumpats. Hon var medvetslös när hon hittades på fredagen, hade svårt att andas och hade svåra huvudskador. På kvällen opererades hon på Universitetssjukhuset i Lund och hennes tillstånd uppgavs vara kritiskt.

Annons

19-åringen blev avsläppt av sin pappa i centrala Kristianstad vi elva-tiden på förmiddagen. Hon hade stämt träff med en person.

Men denne ringde efter en stund och var orolig för att hon inte dykt upp. Pappan blev också oroad och kontaktade polisen.

Ganska snabbt hittades kvinnan efter vittnesuppgifter till polisen. Senare greps 20-åringen.

– Hur han greps vill vi inte närmare gå in på, med de båda känner varandra, säger Ingvar Widell, informationsansvarig på polisen i nordöstra Skåne.

Han vill inte berätta vad den misstänkte 20-åringen uppgivit i förhören, som pågick under flera timmar på kvällen innan mannen anhölls.

Polisen har också förhört bekanta och vänner till både mannen och kvinnan. Tips från allmänheten strömmade också in och polisen bearbetade dem under kvällen.

Förhören med 20-åringen och andra personer kommer att fortsätta på lördagen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons