1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Man anhållen för mord på försvunna 17-åringen

Polisen misstänker att en 17-årig flicka från Uddevalla, som varit försvunnen sedan mitten av förra veckan, har utsatts för brott.
En man i hennes närhet har anhållits. Han förnekar brott.
Sökandet efter den försvunna flickan fortsätter.
Polisen befarar att den 17-åriga försvunna Uddevallaflickan utsatts för brott.
Foto: Adam Ihse/TT

– Det har efter hand dykt upp olika omständigheter som stärker misstanken om att det handlar om ett brott. Det har vi delgivit åklagare och åklagaren har då sagt att den misstänkte personen ska gripas, förklarar polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.

Ett kort första förhör har hållits med den gripne mannen och därefter har åklagaren beslutat att anhålla honom misstänkt för mord alternativt dråp. Mannen finns i en krets i flickans närhet.

Under tisdagskvällen förhördes den misstänkte.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se, appen MinBT och e-tidning alla dagar. 3 månader för endast 99 kr! (ord pris 597 kr)

– Han förnekar brott helt och hållet, säger mannens advokat Beatrice Rämsell till SVT Nyheter Väst.

Grund för gripandet

Vad som ligger till grund för gripandet vill polisen inte redovisa.

– Vad vi har för information och vad vi har för underlag för gripande, det är polisens sak att behålla i förundersökningen, säger Stefan Gustafsson.

Den 17-åriga flickan sågs senast i centrala Uddevalla i mitten av förra veckan och anmäldes som försvunnen i helgen. På tisdagen beslutade polisen att inleda en så kallad särskild händelse, för att få loss ytterligare resurser i sökandet efter 17-åringen.

– Ett beslut är taget om att höja upp detta till särskild händelse. Det innebär bland annat att en kommenderingschef går in och kan disponera polispersonal i hela regionen, säger Stefan Gustafsson.

Ett område i en skog utanför Uddevalla har spärrats av och polisens tekniker har arbetat på platsen. Det har gjorts fynd på platsen.

– Det har inte kunnat bekräftas att de hänger ihop med försvinnandet, säger polisens presstalesperson Anna Göransson.

Flera medier uppger att polisen under eftermiddagen gjort husrannsakan i den anhållne mannens lägenhet.

Nytt sökområde

Sökinsatserna efter flickan fortsätter med oförminskad styrka. Och polisen riktar in sig på ett nytt område under kvällen.

– Det är i trakterna av Ljungskile strax söder om Uddevalla. Det är uppgifter som har framkommit under utredningsarbetet som föranleder att vi nu startar en sökinsats i det området, säger polisens presstalesperson Anna Göransson.

Bland annat söker polisen med hund.

Polisen har spärrat av ett skogsområde utanför Uddevalla. Avspärrningen sätts i samband med en 17-årig flickas försvinnande.
Foto: Adam Ihse/TT
Ett område har spärrats av och polisens tekniker har arbetat på platsen.
Foto: Adam Ihse/TT